Mięsny jeż ostatnim hitem polskiego Internetu. Nawet doczekał się oficjalnego tutoriala #1 oraz gastronomicznej wariacji w jednej z ostrowskich jadłodajni #2.
Mięsny jeż – celebryta, jego popularność wciąż rośnie dlatego postanowiliśmy sprowadzić jeża do naszej restauracji i wprowadzić go do naszego menu… sprawdź jak smakuje nasz pomysł na mięsnego jeża! Dostępny od czwartku 29.03.2012.
Natomiast osobiście rekomenduję na wzorcową potrawę miesiąca smażoną wątróbkę z pieczonymi ziemniakami i cebulą (tzw. fried liver). Do tego sałata z autorskim sosem i pomidorami koktajlowymi. Dla wielu przysmak, dla inny powód obrzydzenia. Albo się ją kocha, albo nienawidzi.
Nie jest to co prawda „mięsny jeż” i do owego „klasyka” zupełnie się nie umywa… ale… jest boskie, tanie i zdrowe, chociażby ze względu na spore pokłady witaminy A i B6!
Dubstep Remix jest niezły http://www.youtube.com/watch?v=c2fXmnAqnoc
Wątróbka powinna jeszcze zawierać jabłka – obok smażonej cebulki. Mniam, mniam, można je pokroić w plasterki, ale ćwiartki też się usmażą. Pomysł z pieczonymi ziemniaki do wątróbki też zacny – jakieś konkretne przyprawy? Akurat dzisiaj wątróbka na obiad, to przetestuję takie ziemniaki doń.
@Weronika do pieczonych ziemniaków idealnie pasuje przyprawa Knorra (ta specjalna do ziemniaków). Po usmażeniu po prostu posypałem. Pyrki daj cienkie talarki. Szybciej się zrobią. Co do jabłek… słyszałem ale jakoś na słodko nie bardzo jestem przekonany. 🙂
Nienawidzę wątróbki i kiszki, jedne z niewielu rzeczy które potrafią mnie obrzydzić przy jedzeniu.
Inspirujesz. Ja dotychczas wątróbkę w każdych ilościach, ale tylko z chlebem, trzeba będzie sprawdzić.
Zdrowa? A czy przypadkiem w wątrobie nie odkładają się jakieś toksyny?
Mięsnego jeża z wołowiny, łi? 😛
Za moich czasów to był pęknięty jeż.
A tobie się wszystko z jednym zawsze…
If you would like to take a great deal from this post then you have
to apply such techniques to your won web site.