BIO
Jestem poszukiwaczem prawdy. Spaceruję tam i z powrotem i poszukuję prawdziwej prawdy. Kontempluję życie. Fotografuję. Podróżuje. Zadaję pytania. Robię to co lubię i jestem wolnym człowiekiem.

Wszystkie prawdy, które wam tutaj wyłożę, są bezwstydnymi kłamstwami.

Napój bezalkoholowy o smaku arbuza

… i tańczyła na stole, a my napie…

Ekhem! Letnie upały nie rozpieszczają i trzeba sobie jakoś radzić. A, że lubię czasami poeksperymentować, to drink z arbuza jest tego rezultatem.

Fresh watermelon drink

Składniki:

  • Dojrzały i soczysty arbuz
  • Sok z limonki
  • Lód

Sposób na napój z arbuza nie jest jakoś nadzwyczajnie skomplikowany. W ramach eksperymentu powstało kilka wersji. Ostateczny i najlepszy przepis na drinka prezentuję poniżej.

Arbuza wkładamy do lodówki, by ten uległ schłodzeniu. Następnie kroimy go w jak najmniejsze kawałki i wrzucamy do możliwe dużego naczynia. Miażdżymy w nim wszystkie kawałki.

Przed powyższą czynnością polecam wyjąć wszystkie pestki. Są one gorzkie i dodają do napoju niepotrzebnej goryczy.

Lód kruszymy. Sam wrzuciłem go z lenistwa do blendera. Powstało coś w rodzaj śniegu. Całość należy przesypać do szklanicy i dopełnić wcześniej zmiażdżonym arbuzem. Do smaku doprawić sokiem z limonki.

Skomentuj.