BIO
Jestem poszukiwaczem prawdy. Spaceruję tam i z powrotem i poszukuję prawdziwej prawdy. Kontempluję życie. Fotografuję. Podróżuje. Zadaję pytania. Robię to co lubię i jestem wolnym człowiekiem.

Wszystkie prawdy, które wam tutaj wyłożę, są bezwstydnymi kłamstwami.

Mięsny jeż i wątroba

Mięsny jeż ostatnim hitem polskiego Internetu. Nawet doczekał się oficjalnego tutoriala #1 oraz gastronomicznej wariacji w jednej z ostrowskich jadłodajni #2.

Mięsny jeż – celebryta, jego popularność wciąż rośnie dlatego postanowiliśmy sprowadzić jeża do naszej restauracji i wprowadzić go do naszego menu… sprawdź jak smakuje nasz pomysł na mięsnego jeża! Dostępny od czwartku 29.03.2012.

Natomiast osobiście rekomenduję na wzorcową potrawę miesiąca smażoną wątróbkę z pieczonymi ziemniakami i cebulą (tzw. fried liver). Do tego sałata z autorskim sosem i pomidorami koktajlowymi. Dla wielu przysmak, dla inny powód obrzydzenia. Albo się ją kocha, albo nienawidzi.

Fried liver

Nie jest to co prawda „mięsny jeż” i do owego „klasyka” zupełnie się nie umywa… ale… jest boskie, tanie i zdrowe, chociażby ze względu na spore pokłady witaminy A i B6!

10 komentarzy

  1. Wątróbka powinna jeszcze zawierać jabłka – obok smażonej cebulki. Mniam, mniam, można je pokroić w plasterki, ale ćwiartki też się usmażą. Pomysł z pieczonymi ziemniaki do wątróbki też zacny – jakieś konkretne przyprawy? Akurat dzisiaj wątróbka na obiad, to przetestuję takie ziemniaki doń.

  2. @Weronika do pieczonych ziemniaków idealnie pasuje przyprawa Knorra (ta specjalna do ziemniaków). Po usmażeniu po prostu posypałem. Pyrki daj cienkie talarki. Szybciej się zrobią. Co do jabłek… słyszałem ale jakoś na słodko nie bardzo jestem przekonany. 🙂

  3. Nienawidzę wątróbki i kiszki, jedne z niewielu rzeczy które potrafią mnie obrzydzić przy jedzeniu.

  4. Inspirujesz. Ja dotychczas wątróbkę w każdych ilościach, ale tylko z chlebem, trzeba będzie sprawdzić.

  5. Zdrowa? A czy przypadkiem w wątrobie nie odkładają się jakieś toksyny?

  6. Paweł Ciupak

    Mięsny jeż – celebryta, jego popularność wciąż rośnie dlatego postanowiliśmy sprowadzić jeża do naszej restauracji i wprowadzić go do naszego menu.

    Mięsnego jeża z wołowiny, łi? 😛

  7. Za moich czasów to był pęknięty jeż.

  8. Paweł Ciupak

    A tobie się wszystko z jednym zawsze…

  9. If you would like to take a great deal from this post then you have
    to apply such techniques to your won web site.

Skomentuj.